Kapcsolat

Podhorszky Tibor
Masszőrök Egyesülete elnöke

Levelezési cím: Budapest 1202
Szakolca u. 32.

E-mail: info@masszorokegyesulete.hu

Testszobrász képzés

TestSzobrász képzés II. rész – A testtartás változtatása
Strukturális Masszázs (140 óra) 
Továbbképzés masszőröknek - kötőszöveti fascia kezelés, myofasciális technikák
2017. tavaszán folytatódik a TestSzobrász képzés a II. résszel az alábbi időpontokban:
 
II/I: 2017. Február 10-21.
II/II: 2017. Május 12-21.
Órarendi elfoglaltság: 2×2 hét intenzív, péntektől - keddi napokon naponta 9.00-17.00 között!
(1 óra ebédszünettel)
Helyszín: Budapest, 1118 Kelenhegyi út 7-9. TestSzobrász Műhely
Tandíj: 300.000 Ft, 50.000 Ft előleggel és részletfizetési lehetőséggel.
Masszőrök egyesülete tagoknak 10 %-os tandíj kedvezmény!
 
Előfeltétel: Érintéses terápiában szerzett tapasztalat, működő praxis. 
Kapcsolat: testszobraszmuhely@gmail.com, www.testszobrasz.hu
A TestSzobrászat a testtartás fejlesztés egyedülálló módszere. Az emberi testtartás fő jellemzője a két lábon való állás és járás és egyre inkább a széken való ülés, ami a felemelkedéssel speciális lénnyé teszi az embert, de kihívások elé is állítja. Egyedüliként ránk hat a gravitációs erőhatás fentről lefelé, hosszában fut végig rajtunk. Ez a gravitációs hatás nagyban alakítja testtartásunkat, míg napi tevénykenységeinket végezzük, dolgozunk, sportolunk vagy éppen ülünk napi több órát. 
Mindehez alapul szolgálnak az öröklött adottságaink, az életünk során elszenvedett balesetek, traumák, berögzült sokszor gyakran ismétlődő mozgások, mozdulatok, vagy folyamatos mozdulatlanság, de akár gondolatok-érzelmek hatására felboruló egyensúly, amik mind kompenzációk kialakítására készteti a szervezetet.
A masszőr praxisból már jól ismert testtartások és minták, olyanok, mint az előre tolódó fejtartás, az előre borúló vállak, beesett mellkas, lábhossz különbségek, gerincferdülés, lúdtalp, varus-valgus, vagy bütyök és újabban az egér csukló vagy könyök, facebook nyak, vagy az okostelefon nagyujj szindrómák, tenisz és golf könyök, mind változtatható a TestSzobrászat módszerével. 
Mi a TestSzobrászat?
A TestSzobrászat egy -Magyarországon egyedülálló- holisztikus látásmóddal dolgozó kötőszöveti kezelési módszer, amely képes a testtartás megváltoztatására, fejlesztésére a test
egyensúlyának visszaállítására.
A módszer a kötőszövet -angol szóval a fasciábanfiziológiájának
megértéséből ered. A tudomány 2007-ben ért el odáig, hogy észrevette a fascia fontosságát a testben. (Az első tudományos kongresszust 2007-ben Bostonban rendezték, az első fasciát bemutató atlasz 2015-ben jelent meg.)
A fascia mindenhol jelen van a testben, beborítja az
izmokat, a belső szerveket, összeköti a csontokat az izmokkal, ezért a testtartás szervének is nevezik. 
Így a fascia meghatározza nem csak az alakunkat, a tartást, de a mozgást is. Külön kihangsúlyozandó, hogy ez tartja meg a testben a kompenzációkat is.
A fascia a leggazdagabb érzékelő szervünk. Több ideg van itt, mint a szemben, a nyelvben vagy a belekben. 6x több mint az izmokban.
A TestSzobrász kezelések által a fascia rendszer egészt testes felszabadítása komplex dolgokat eredményez. Nemcsak a régi fájdalmak múlhatnak el, de megjöhet a kedv a
mozgásra, változhat az önkép.
Melyik masszőr kívánhat többet a vendégeinek?
Mi kell az eredményes fascia kezeléshez?
Elsődleges a testtartás felmérése. Erre a Testszobrászat a TestOlvasást használja, amivel minden testrész anatómiailag pontosan leírható, minden jellemző testtartás minta beazonosítható. A TestOlvasás használata érthetővé teszi a vendégek számára is az
azonosított mintáikat.
A testtartás felmérésekor azonosításra kerülnek a fasciális techinkával kezelhető testrészek, testtájak. A TestSzobrászat legjobban a megrövidült izmok szalagok kezelésében eredményes.
Megnyúlt strukturák rövidítésére mindig edzést, speciális sportmozgást, gyógytornát ajánlunk.
A TestOlvasás elsajátításával betekinthetünk a vendég múltjába amivel a testét alakította.
Láthatjuk a jelenét és azokat a testi problémákat, amivel küzd. A TestOlvasás olyan diagnosztikai eszközt ad, amelye aztán nem csak munka közben alkalmazható, hanem környezetünkben vagy az utcán sétálva is. A vendégkör bővítése így praktikusan végezhető
szinte bárhol, bármikor.
Ha sikerült beazonosítani a kötőszöveti rendszer állapotát már csak a kötőszöveti érintés alkalmazása szükséges. Ennek megtanulásával az emberi test egy eddig elfeledett részét tapasztalhatjuk meg. A 3 dimenziós funkcionális anatómia megelevenedik és betekintést ad a
test komplex működésébe.
A kurzus során nem csak rengeteg tudást és új nézőpontot kap a jelentkező, de akár egy új hivatást is. (mint ahogy azt kaptak is már többen (http://testszobrasz.hu/#kapcsolat)
Ha érdekel a febrárban induló 2x10 napos képzés, ezen az oldalon http://testszobrasz.hu/kovetkezoesemeny/
vagy az emialcímünkön testszobraszmuhely@gmail.com részletes információt kaphatsz.
A TestSzobrász képzés II. részének ismertetése:

TestSzobrász képzés II. részének célja a TestSzobrászat gyakorlatának és technikai, technológiai eszköztárának megismertetése a résztvevőkkel. Ezek nagyrésze fasciális és myofasciális fogások és technikák, és elsősorban az érintés minőségét és szándékát fejlesztik.
Mégis a technikai tudás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációs és látásérzékelésbeli képességek fejlesztésére.
A képzés középpontjában a Strukturális Masszázs áll amely a közismert masszázsok, gyógytorna, fizikóterápia és egyéb módszerekkel rokon, mégis új szemléletet és kezelést jelent a tünetek és panaszok tekintetében. Ez a szemlélet az emberi test gravitációval való
együttálásának vizsgálata és fejlesztéseés az egyensúly, a testtartás és a mozgás tekintetében.
Mindez egy 3 kezeléses széria keretében történik, amely kezelések az emberi test főbb mozgásszervi központok, a medenceöv, a vállöv és a gerinc köré szerveződnek.
Mint minden TestSzobrász kezelésben, ezekben a kezelésekben is a kommunikáció, látás és érintés 3-as egységét gyakorlojuk, folyamatos visszacsatolással és szupervízióval támogatva.
A képzésen elsajátitható képességek, kompetenciák:
– Részletes vázizomrendszer anatómiai ismeretek, élettan, fiziológia
– 3Dimenziós anatómia
– TestOlvasás!
– a vázrendszer, a csontok térbeli elhelyezkedésének értelmezése
– a vázizomrendszer állapotának felmérése, diagnosztizálása
– kezelési startégia felállitása és hatásos alkalmazása
– az egész testet felölelő kötőszöveti érintésen alapuló manuális technikák elsajátitása
– a tananyag mozgás terápiákban használható módon való elsajátitása
– marketing, vendégkör növelés, gyakorlati etika.
A TestSzobrász képzés II. része nyitott minden masszőr, gyógytornász, vagy egyéb érintést használó terapeuta számára, főként azoknak akik meglévő tevékenységüket szeretnék fejleszteni, illetve új szolgáltatást kivánnak vendégeiknek kinálni, bár értékes és azonnal felhasználható tudást szerezhet a területen még új, kezdők vagy akár a nagy tapasztalattal rendelkező profik is.
Képzésre jelentkezés:

Testszobrász képzés

Név *:
Telefonszám *:
E-mail cím *:
Számlázási név, cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!